28 68 00 44 kontakt@cleoh.dk

Om mennesket, selvudvikling og livet

– På denne side kan du se en præsentation af de podcasts jeg producerer og også dem, jeg har været gæst i.

 


Støt på 10er


 

Du kan høre afsnittene ved at trykke på linket til din foretrukne afspiller – eller høre dem her på hjemmesiden, ved at gå til undersiderne ‘Samtaler om psykologi‘ og ‘Hvorfor gik du ikke bare‘.

For mig er det en vigtig værdi, at kunne hjælpe andre. Det var derfor jeg blev psykolog. Men jeg manglede noget mere. For hvordan kan jeg hjælpe flest mulige mennesker på samme tid? Her fandt jeg svaret i at lave podcast om psykologi. Hvert afsnit lyttes nemlig af 1000-3000 lyttere og jeg får jævnligt takke-mails og god feedback. Hvert afsnit er nemlig en let-tilgængelig indføring i noget ellers ret psykologisk tungt stof. Og oven i købet gør jeg en dyd ud af altid at have praktiske øvelser med. Man kan derfor lytte, blive inspireret og handle på det.

Se dét gav lige pludselig mening: En kanal, hvor jeg både kan hjælpe lyttere og samtidig har mine klienter et lille bibliotek af øvelser, som jeg kan henvise til, når nye hjemmeøvelser introduceres eller skal repeteres.

Rigtig god fornøjelse!

 

Indsigt med Cleoh – Samtaler om Psykologi

 

“INDSIGT med Cleoh” er den første podcast om psykologi jeg har skabt. Den undersøger menneskets psykologi gennem mine samtaler med dygtige kolleger; psykologer, PhD’ere og coaches. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Indsigt handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder – hvilket lige præcis er podcastens vision.

Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. Podcasten kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Du er meget, meget velkommen til at efterlade en anmeldelse og give stjerner i Apple Podcast – det sætter jeg stor pris på. Tak!

 

‘Hvorfor gik du ikke bare’

– Podcasten om psykisk vold

Denne podcast om psykologi vil med viden fra psykologer samt modige, personlige beretninger besvare spørgsmålet: “Hvorfor er det så svært at gå, hvis man er udsat for psykisk vold?” For det er netop denne sætning, der er så skadelig og skaber afstand, som ofre for psykisk vold igen og igen skal høre fra omverdenen.
Podcasten belyser med virkelige beretninger, hvor forskelligt psykisk vold kan være. Alle beretninger er til gengæld også et vidnesbyrd; at når psykisk vold virker, mister man netop evnen til at kunne mærke sig selv, rigtigt og forkert – for en stund. Ens virkelighedssans bliver forskruet, fordi manipulationen virker. I andre tilfælde viser podcasten og beretningerne, at det kan være decideret farligt ‘bare’ at gå, uden at have netværk og planlægning med sig.

Samtidig vil den søge at give håb og styrke til at kunne forlade psykisk vold. Gennem andres beretninger kan den oplevede ensomhed og forvirring mindskes og broen til hjælp bygges. Gæsternes egne beretninger er vidnesbyrd på, at det kan lade sig gøre. De fortæller, hvordan de hver især har gået fra at være blinde, til at identificere det forkerte, for til sidst at rejse sig fra rollen som offer og reparere deres selvværd igen.

 

På Stribe

Dette er en true crime podcast om seriemordere, kulte, krimonologi og psykopatologi. Det er netop det sidste jeg taler om i podcasten; psykisk sygdom, udviklingspsykologi, psykopati, sadisme. På Stribe produceres af Andreas Illum og Christoffer Greenfort. Hver uge dykker de ned i en særlig case og nogle gange deltager jeg som deres konsulent, eller ‘hus-psykolog’. Derved får de endnu mere viden og nuancerede beskrivelser af psykopatologien. Jeg har været gæst flere gange og du kan finde afsnit om både narcissisme, psykopati og seriemorderens udviklingspsykologi. Der er masser at hente og podcasten er god og underholdende, hvis man har maven til det mørke.

 

Skab dig 

Charlotte Heje Haase er forfatter og så brænder hun for at lave podcast, undervise og, ja, skabe sig: Udvikle sig og inspireres af andre, der også tør. Skaber du dig, eller er du holdt op med at skabe dig? Dette er en personlig rejse om at skabe sig gennem kreativitet, vrede, sorg, kærlighed … Personlige samtaler og historier. Hun har i denne udgivet mine afsnit fra ‘Hvorfor gik du ikke bare’ og jeg vil gæste hendes ‘Skab dig’ og fortælle om min udviklingsrejse.

 

Bevidst Introvert 

Jeg har deltaget i Camilla Lærkesens podcast ‘Bevidst Introvert’, der også er en podcast om psykologi, men specifikt om det, at være introvert. Hun skriver:

Cleoh Søndergaard er psykolog og overvejende introvert. I dette afsnit taler vi både fagligt om, hvad det vil sige at være introvert, hvad fordelene er ved at være introvert, og vi taler om, hvordan Cleoh har indrettet sin hverdag. Hun møder hver dag mange mennesker i sin praksis, inden hun tager hjem til en kæreste, der er noget mere spontan, end hun selv er.

Lyt med og hør, hvordan Cleoh har skabt balance i sin hverdag, og bliv endnu klogere på introvert-begrebet fra et psykologperspektiv.

 

Et venligt sind

Et venligt sind er en podcast om psykologi, spiritualitet og, ja, det venlige sind, som vi forstår det i mindfulness og buddhisme. Jacob Hicks er manden bag podcasten og han skriver om afsnittet, der handler om åndedræt og psyke:

Cleoh Dharma Søndergaard er uddannet psykolog og sexolog. Samtidig er hun er buddhist og arbejder lige nu med ACT (Acceptance og Commitment terapi), som er særlig karakteristisk for sin buddhistiske tilgang til terapi. Vi kommer nærmere ind på, hvordan Cleoh har bragt det spirituelle ind i hendes psykologi- og sexologipraksis. Og vi taler om, hvordan hun med stor succes har hjulpet sine klienter med at trække vejret. Men hvorfor skal man arbejde med sin vejrtrækning? vil nogle måske spørge. Det skal man fordi vores åndedræt regulerer vores nervesystem og energiniveauer, som eksempelvis kan være hensigtsmæssigt at arbejde med i en krisesituation. En forståelse for og en øget bevidsthed om åndedrættets egenskaber kan derigennem medvirke til en højere livskvalitet.

I denne episode kan du også høre, hvordan mit eget arbejde med åndedrættet personligt har hjulpet mig i mit liv, som sommetider har været præget af angst. Jeg mødte Cleoh på hendes kontor i indre by.