Videoer og viden

Her kan du se mine seneste videoer, hvor jeg tager et relevant emne op. De handler om kærlighed, terapi, sex, skilsmisse og parterapi. På den måde kan du møde mig før første session og samtidig lære noget nyt, som du måske kan tage med og bruge.

For mig er det enormt grænseoverskridende at lave en video: “ser jeg nu godt nok ud, er min stemme for lys” er tanker der ofte holder mig tilbage. Men den seneste tid har jeg lært at overkomme denne form for mikro-præstationsangst. Bare at gøre det – og det gik helt fint!

Tag et øjeblik og se dem. Måske er der noget du kan bruge, der leder til refleksion og handling. En ny måde at anskue det på. Rigtig god fornøjelse!

5. juli 2016: Hvad er identitet? Hvad er en personlighedslidelse?

Er du nysgerrig på hvad en personlighedslidelse er og hvordan de opstår? F.eks. det man historisk set har kaldt narcissisme, psykopatisme og borderline. Det taler jeg uddybende om i GoMentor Talk. Herunder hvordan folk med personlighedslidelser interagerer med andre mennesker og hvordan man kan håndtere relationen, hvis man er pårørende.

6. juni 2016: Hvad sker der og hvordan føles det, når man får en depression?

Hvad sker der, når man har en depression og hvordan kan samtaleterapi hjælpe? Det taler Cleoh Dharma (psykolog og sexolog) om i denne uges GoMentor Talk. For hvordan hænger manglende drivkraft, melankoli og skyldfølelse sammen, med handling? Se med.

11. april 2016: Om seksuelle overgreb, sociale medier og traumeterapi

Det handler om det hyperaktuelle fænomen om seksuelle overgreb på de sociale medier: Traumer og slut shaming versus sociale medier og grænser.
I forbindelse med mit interview til Information har jeg lavet denne video. Her går jeg dybere ned i emnet, taler om barnets og den unges udvikling af selvværd, at kunne sætte grænser og hvad senfølgerne for seksuelle overgreb kan indebære.
Jeg fortæller om, hvad du kan gøre som forælder – og dig som ung!

4. januar 2016: Videoer om parforholdskriser, eksistentielle kriser og det at tage i fælles terapi.

Dem som opsøger mig med problemer i parforholdet, de har længe haft på fornemmelsen at der er noget galt. De skændes måske rigtig meget med deres kæreste, de har ikke lyst til deres kæreste. Hvis vi tager udgangspunkt i en kvinde, synes hun måske ikke længere at han er interessant.. Hun er ked af sig selv.. Hun er begyndt at tale dårligt om sig selv, til sig selv.. Hun føler måske hun er mindre værd ift. ham – der kan være mange ubalancer i et parforhold der gør, at hun får det skidt.

Efter forelskelsen er aftaget har man stadig lyst til hinanden, man bliver inspireret af hinanden og man har mere intimitet sammen. Man kender hinanden bedre og deler sine dybeste hemmeligheder, fantasier m.m. På den måde udvikler kærlighed sig til noget dybere.

Men der kan jo ske noget med parforholdet. F.eks. at man begynder at blive irriteret på det man først fandt rigtigt fascinerende ved sin partner. Det kan ske at man har ondt i maven. Det kan ske at man er stresset når man tager i dørhåndtaget, når man kommer hjem. Det kan ske at man taler dårligt om sin kæreste til sine venner.

Hvis man først har taget beslutningen om, at forlade sin partner, så er det meget svært at gen-forelske sig i sin partner og acceptere at man i andet fald ville være nødt til at gå tilbage til sin partner og løse de problemer der måtte være. For den beslutning er så stor og banebrydende. Det er derfor vigtigt at tage det i god tid, hvis man ønsker at redde parforholdet – jo før jo bedre.

Se videoen ovenfor og få alle pointerne med – måske kan du bruge det til at øge din egen bevidsthed.

1. januar 2016: Om hvad de fleste får ud af et psykoterapeutisk forløb, hvordan de vokser og udvikler sig – uanset terapeutisk retning.

I denne video tager jeg udgangspunkt i en klient jeg har haft (anonymt). Det gik op for mig at mange af de problemer han har haft i starten forløbet og den udvikling han var igennem, den lykke han nåede, er fælles for rigtig mange klienter. Han var meget bekymret, han følte sig meget lille i sig selv, han kunne ikke være helt til stede i sine omgivelser, han fokuserede meget på hvad andre tænkte om ham, han var meget konfliktsky – det gik også ud over hans livskvalitet i forhold til det problem han havde. Der var et mønster fra gamle dage som vi talte igennem. Det gjorde at han blev mere tilpas i sig selv og sin krop, men først og fremmest fik han et bedre selvværd. Han fik en bedre livskvalitet og han fik evnen til at være til stede i verden med sig selv. Det er der rigtig mange der har til fælles uanset hvilken problemstilling de kommer med.

Mange har tanker med i baggagen som ikke er gode for dem. De gør deres livskvalitet dårligere. Det kan være bekymringer om fremtiden, det kan være irritation som går og ulmer op – man er måske anspændt i skuldrene. Det kan være man har svært ved at styre sine tårer. Måske man græder i situationer hvor det kommer bag på en eller at man slet ikke græder.

Når man kommer i terapi har de fleste behov for at være frie i dem selv og bare brænde igennem som den man er. For man ved godt at det ikke er rart at bekymre sig hele tiden eller holde sig tilbage.
Når man er ude af terapien og får afsluttet et forløb og man er glad og har udviklet sig, er der også mange fælles træk ved det. Man kan mærke sin krop bedre, man kan mærke sin mavefornemmelse og hvad ens hjerte har brug for. Man smiler på gaden, man sænker skuldrene, man bekymrer sig mere og er mere til stede i tilværelsen. Det andet gode ved at komme positivt, glad og lykkeligt ud af et terapiforløb er at man er mere afslappet. Bl.a. i sin tillid til omverdenen og at andre vil en det godt. Man stoler på at ens kæreste elsker en. Man har energi til at give og fokus på hvad man kan give andre i stedet for kun hvad man kan få. Man har tillid til universet. Hvis man begår fejl, straffer man ikke sig selv over det – man accepterer at man har gode og dårlige dage.

Se min video ovenfor, for at få det hele med.

Marts 2013: Den første video om sexologi, krop og psykoterapi

Om at øge fokus på nydelse og nuet, for at nedbringe fokus på præstation og pligt og derved genvinde orgasmen.

Tak fordi du så med!

Vil du videre mere eller booke en tid, så tøv ikke: Tlf 28 68 00 44 eller mail til kontakt@cleoh.dk

IMG_0002