Sexologi

Sexologi – hvad kan det give mig?

Sexologi spreder sig vidt og bredt, men handler først og fremmest om seksuelle emner: Både ny inspiration/udvikling og løsning på en problematik eller udfordring. Sexologi kan også arbejde parterapeutisk, idet seksuelle emner oftest hænger tæt sammen med kærlighed og parforholdet.

Hvad sker der hos sexologen?

Når man går til en psykolog, bliver man budt venligt indenfor. Man taler sammen og psykologen noterer måske ned for at danne sig det fulde overblik eller kunne huske. Psykologen bruger viden om menneskets psykologi og terapi til at hjælpe personen med at forstå sig selv og sine handlemønstre. Klientens egne ressourcer kommer på banen, for psykologen er ikke bedrevidende.

På samme måde går man til en sexolog. Det at gå til sexolog betyder derfor ikke, at man er fysisk sammen med personen eller bliver lært op i sex ved at udføre det. Sexologen inspirerer i stedet, udforsker og interviewer og giver øvelser med hjem. Det er disse øvelser, der får alvor skal udføres i praksis.

En psykolog kan hjælpe med at bearbejde oplevelser, få øje for ens handlemønstre, tale om smertelige emner og skabe afklaring, forståelse og læring. Psykologen har dybdegående viden om menneskets adfærd, følelser og tanker. En sexolog der samtidig studerer psykologi til dagligt er derfor en rigtig stærk samarbejdspartner! Jeg kan skabe en behagelig kontakt, så du føler dig godt tilpas og tryk. Jeg er ikke bange for at berøre svære eller pinefulde seksuelle emner. Og med min omfattende viden kan vi sammen undersøge, hvad du har brug for og hvorfor du er kommet til det sted du er idag.

Emner i sexologien handler om:

– Lyst og nydelse

– Potens og impotens

– Orgasme

– Kroppen og accept

– Bearbejdning af skam

– Parforhold

– Kærlig kommunikation & konflikthåndtering

– Jalousi

– Tantra & Taoisme

– Seksualitet efter fødsel

– Ungdom og identitet

– Seksuelle minoriteter & alternative lyster

Alle disse emner har jeg haft undervisning i og samtaler om. Det er de emner jeg før har arbejdet indgående med. Men der hvor jeg virkelig er stærk er markeret med fed!