Myter om orgasme

De mange forskellige slags orgasmer – og andre myter

 

Denne blog kommer til at handle om manges ønske, når det handler om seksualitet og et bedre seksualliv: Orgasmer! G-punkts-, skede-, anal-, helkrops- og sågar brystvorte- og øreflipsorgasme! Hvad gør dette øgede fokus egentlig ved os?

 

Undersøgelser viser, at rigtig mange simulerer orgasme, hvilket er et tegn på, at målet for selve akten er orgasme. ”Øh, ja,” tænker du måske, ”og hvad så?” Det der er på spil for at kunne opnå orgasme er – specielt hos kvinder – en refleksiv og automatisk reaktion i kroppen, som man ikke kan kontrollere ved ønsketænkning. Når fokus er på orgasme, når tankerne er et andet sted, mindskes sansningen og nydelsen – og orgasmen gemmer sig. Det er først når man kan gå ind i nydelsen og være tilstede, at den for mange kommer af sig selv. Orgasme er ikke viljestyret, men reagerer ofte modsat.

 

Der er meget opmærksomhed på sex og orgasme i medierne og antallet af swingere er eksploderet de seneste år. Folk tager i højere grad stilling til deres seksualitet og det prioriteres. Det er fantastisk, både for seksuel sundhed og basis for personlig udvikling. Men denne frigjorthed skaber også reaktioner og modreaktioner: Normaliteten afstemmes. Mange føler sig aseksuelle eller uinteresserede, andre oplever præstationsangst eller føler sig fortabte og giver op, simpelthen fordi de ikke har nær så meget lyst, som de tror andre har. Manglende lyst kan også komme fra følelsesmæssige, fysiske eller interpersonelle udfordringer.

 

Det nye fokus!

 

Hvis vi kan fjerne øjet fra målet og i stedet flytte fokus over på processen er vi nået virkelig langt: Ophidselsen skal i fokus! På den måde bliver den fysiske sansning tydeligere og man mærker sig selv: Liderligheden, varmen i kroppen, begæret, hengivenhed og det sunde kontroltab!

Ved at dyrke ophidselse og nydningen i sig selv undviger man også en anden dårlig vane: Byttehandlen. Er fokus på orgasmen opstår byttehandlen: Man giver for at få, eller man får og giver bagefter for at sige tak. Nærvær træder i baggrunden og fremtidstænkning kommer i vejen, på orgasmen. Hvis det er fint med en er det naturligvis ok. Men hvis øjeblikket, nydelsen og ophidselsen dyrkes, kommer man langt tættere på hinanden! Hvert strøg føles kraftigere, fordi ens tanker er på det, man kanaliserer energierne på det der sker. Ja, det lyder meget mindfuldt og healende – og det er det også.

 

Ja, der er mange slags orgasmer, hvis man deler dem op i kropsdele (klitoris, g-punkt, skede, anal, bryst og sågar øreflipsorgasme). Men 44 % af kvinderne i en undersøgelse svarede ja til, at de er i tvivl om, hvilke slags orgasmer de kan få. Og det er klart, når langt de fleste har nemmest ved at opnå klitoris orgasme – specielt hvis de berøres andre steder samtidigt!

 

Modreaktion: Tantraens voksende popularitet.

 

I tantra er fokus på det relationelle mellem parterne og følelser. Man dyrker den stærke forbindelse og øver sig i at vise kærlighed og hengivenhed. Ved tantra lærer man at bruge energierne i hele kroppen og det kan kun lade sig gøre ved at være tilstede. Man åbner hjertet og lukker sin partner ind – både mentalt og bogstaveligt.

Orgasmen er ikke i centrum her, men det er en fed bonus. Hvor den normale orgasme tager få sekunder, kan det i en tantrisk seance tage flere minutter! Det kommer i bølger gennem hele kroppen, forsvinder lidt, og kommer så tilbage. Derfor er selve orgasmedelen i tantra også langt mere flydende og mindre vigtig.

 

Der er også kommet et øget fokus på tantra og jeg er ikke i tvivl om, at interessen er sund og meget, meget udviklende for seksualiteten hos den enkelte. Den nye, ældgamle måde at elske på kan forebygge og bekæmpe præstationsangst og øge intimiteten hos parret.

 

Har du også svært ved at opnå orgasme? Hvad med din kæreste? Synes du det kan være svært, at være helt tilstede, når I elsker? Eller er du interesseret i at få bedre orgasmer?

Jeg behandler ofte orgasmeproblematikker og er specielt interesseret i dette emne! Besøg hjemmesiden eller ring til mit kontor, så taler vi om det. Jeg har mange års erfaring med orgasmetræning, nydelse og tættere nærhed og tilbyder sessioner og kurser til bedre og hyppigere orgasmer. Og ikke mindst ophidselse og tilstedeværelse – der som bekendt er en del af målet.