Klientberetninger

Et klientforløb.

Peter og Anne* er gift og har været sammen i fire år, da jeg møder dem første gang. Emnet er deres lyst og et sexliv, der efterhånden er ved at gå i stå. Jeg bliver kontaktet af Peter, der ikke har lyst til sex mere. Det er i starten ham jeg har samtaler med. Det er ikke noget de taler om til dagligt, men det dukker op, når Anne lægger op til Peter. Hun kærtegner ham om aftenen, når de er gået i seng, kæler hans nakke og spørger, om de ikke skal hygge sig. I starten af deres forhold havde de sex næsten hver dag og Peter forgudede hende. Men et par år inde i deres ægteskab begyndte hans lyst at sygne hen: ”Det var ligesom om min liderlighed lige så stille gik over i gråtoner. Jeg lagde ikke mærke til det, men det blev tydeligt for mig, da Anne konfronterede mig med det. På det tidspunkt havde vi ikke haft sex i to uger og hun følte sig frustreret og mindre elsket”. Da Peter opsøgte mig, var det 6 måneder siden de sidst havde elsket. I løbet af den første session talte vi blandt andet om, hvordan deres sexliv har ændret sig og hvordan hans lyst og overskud ellers er udenfor soveværelset.  Det skulle vise sig at netop overskud, glæde og lyst hang sammen for ham. Han var ellers interesseret i hende, fandt hende stadig tiltrækkende og elskede at kysse med hende. Efter to sessioner, blev det mere og mere klart, at der var brug for Anne. Hun blev inviteret med til sexologisk parterapi og takkede ja.

Da vi igen sås efter første parsession, fortalte Peter, at han efterhånden følte sig hørt og forstået, at det pres, som havde dræbt hans lyst efterhånden var væk. Anne var glad for at blive lukket ind i hans verden og taknemmelig for de praktiske øvelser, jeg havde givet dem. Peter fik mere lyst og lagde op til Anne igen, hvilket hun var meget smigret over og følte sig bekræftet og begæret. Han nød deres sexdates, hvilket også kunne være kys, og det gav ham lyst til sex, hvilket det ofte endte med. Anne udtrykte, at hun var stolt på deres begges vegne, at de var blevet i stand til at tænde op under ilden igen, med fælles hjælp. Og så var hun lykkelig over, at han igen begærer hende.

At de fandt hinanden seksuelt, smittede af på deres generelle parforhold og intimitet: De følte sig mere elskede, talte kærligere til hinanden, havde færre skænderier og var blevet mere hengivne og hjælpsomme overfor hinanden – de skulle blot have et kærligt skub.

Hvis du har en lignende problemstilling – eller noget helt andet – skal du ikke holde dig tilbage!

Kontakt min sexologiske klinik på tlf. 30 42 80 26, hverdage mellem 9-12. Jeg tilbyder 30 min. gratis telefonisk konsultation. Så kan vi sammen danne et billede og se, om et sexologisk samtaleforløb kunne være noget for dig.

*Af hensyn til tavshedspligt og anonymitet er detaljer og navne lavet om.

 Et klientforløb.

Gitte og Henrik* er et par der har været kærester gennem 2 år. De beskriver deres forhold som velfungerende og er meget glade for hinanden, hvilket jeg også kan se. De opsøger mig, fordi de har kæmpet med et enkelt lille, men ret hæmmende problem: Hun kan ikke opnå orgasmen.

Gitte fortalte at hun nød at have sex med Henrik, hun satte også pris på hans berøringer, men kunne alligevel ikke helt være i det: ”Jeg kan bare ikke lade være med at se på mig selv udefra,” sagde hun. For Gitte var det svært at være tilstede, hun var meget fokuseret på de lyde hun lavede, hvordan hun så ud, om hun var fræk nok eller for meget og kæmpede med mentale fantasier og billeder for at få orgasme. Dertil kom at hun ikke ”kunne være i det” – når hun var ved at nå point of no return, eller optakten til klimaks, blev hun nødt til at trække sig. Det var for følsomt, både fysisk og psykisk. Efter den første session kunne jeg allerede se, at de var gladere. De lyste op på en ny måde. Det viste sig, at Gitte havde haft mod til at invitere Henrik med, når hun onanerede for sig selv. Og det lykkedes hende at få orgasme, selvom han var i rummet. Gitte arbejdede med fokus og Henrik med nydelse: Efterhånden higede hun ikke længere efter orgasmen, hvilket gjorde hende mere afslappet og hun kunne meget bedre være i sin krop sammen med Henrik. Da jeg så dem til den fjerde og sidste session, så jeg et andet par. Jeg kunne mærke lykken og kærligheden strømme ud af dem på ny: Det var lykkedes. Der var skabt en åbenhed, hvilket var en port til orgasmen. Hun kunne nu komme ved oralsex, hvilket var deres største ønske for terapien. ”Jeg vidste ikke at det var så kompliceret, og alligevel så enkelt,” sagde Henrik den sidste gang.

Efter forløbet møder jeg dem til en kort, opfølgende samtale, hvilket sikrer, at de ikke falder tilbage i de samme rytmer. Det var endnu ikke lykkedes dem at give Gitte g-punktsorgasme, men det betød ikke noget længere. Gitte nød det og kunne være i sin krop, uden at stille krav til sig selv. De havde lavet tantriske seancer nogle gange, og synes det var fedt. Jeg gav dem flere tantriske øvelser og en dvd med illustrationer.

De startede med at komme ind for at opnå orgasme hos Gitte, og gik ud som et kærligere, mere rummende par.

Hvis du har en lignende problemstilling – eller noget helt andet – skal du ikke holde dig tilbage!

Kontakt min sexologiske klinik på tlf. 30 42 80 26, hverdage mellem 9-12. Jeg tilbyder 30 min. gratis telefonisk konsultation. Så kan vi sammen danne et billede og se, om et sexologisk samtaleforløb kunne være noget for dig.

*Af hensyn til tavshedspligt og anonymitet er detaljer og navne lavet om.