Singlelivet og dating: Er jeg kræsen?

Hvis du har spørgsmål til brevkassen, er du velkommen til at skrive til sexologcleoh@gmail.com

 

Hej brevkasse

Jeg er en ungkarl i mine bedste år (trediverne), og jeg har nydt singlelivet på fuld skrue de sidste 9-10 år. Jeg har været i  fire faste forhold, men ikke noget rigtigt seriøst. Men i løbet af det sidste år er jeg begyndt at savne en fast kæreste. Mine venner får børn for øjeblikket, og stort set alle de gamle drenge har skiftet habitten og boblerne ud med sutteflaske og hagesmække. Jeg kan mærke at jeg savner en at være sammen med, og at engangsknaldene ikke længere føles så tilfredsstillende. Jeg aner bare ikke hvordan jeg skal få “hul på bylden” og komme i gang med seriøs dating. Jeg har prøvet speed-dating og et par net dating sider, men de piger jeg møder derinde lever aldrig op til min standard. Er jeg for forkælet, eller hvad?

Hilsen single-fyr 33

 

Hej single-fyr 33!

Det lyder som om, at du tumler med noget rigtig mange deler: Jeg tror rigtig mange singler, der ikke vil være det, har det meget ligesom det du beskriver.

Du har i lang tid været single og nydt engangsknald og, hvad jeg vil betegne som ”nutidig nydelse”, altså nydelse her-og-nu, den hurtige tilfredsstillelse, men har nået et punkt hvor der ikke er ligevægt mellem nutidig og ”fremtidig nydelse”. Fremtidig nydelse er det at få nydelse ud af at glæde sig til noget, eller investere i et forhold. Mangler man den fremtidige nydelse, skabes en uligevægt der kan udløse en krise.

Du skriver, at du har prøvet at date og tage på speed-dating, hvilket viser at du har gåpåmod og godt tør tage initiativ. Men samtidig mener du ikke at de lever op til din standard.

Der er to sider af denne sag:

Hvad er dine forventninger til en partner? Er de for høje? Er de ikke smukke nok? Udannede nok? For er det tilfældet bør du måske overveje nogle af de mere målrettede datingsider, der netop har akademiske/smukke/skrukke brugere.

Den anden side af sagen er at overveje, hvad du typisk forelsker dig i? Min tese er nemlig, at man ikke kan forelske sig i en andens job eller udseende. Når alt kommer til alt, er det helt andre små særlige træk, der sætter pulsen op, hormonerne i gang og får følelserne til at blomstre. Vi fascineres som mennesker af udseende og, specielt mænd, bliver seksuelt tiltrukket af det visuelle kropsbillede, det som du har søgt i lang tid gennem engangsknald. Men skal du finde en partner, bør du overveje for dig selv, hvad der tænder en forelskelse. Derudover er et åbent sind altid mere imødekommende, elskværdig og tiltrækkende end de kræsne øjne.

Næste gang du tager på date, så prøv at nulstille din indre point-tæller og gå på opdagelse i hendes verden: Ikke nok med at forventninger og forestillinger, der ellers kan skabe indre støj, forsvinder, så er det også nemmere at tune sig ind på hinanden og mærke kemien, hvis man tør lade sig opsluge i den anden og interessere sig for vedkommende. Har du hørt det udtryk med, at hvis du vil have en kvinde til at kunne lide dig, så skal du lytte til hende og tale om hende. Det er ikke helt ved siden af. Der er ikke noget mere interessant og trygt at tale om end en selv.

 

Held og lykke!

Cleoh Dharma Søndergaard

 

Vil du læse mere fra Sexologens Brevkasse, så følg med i det næste Rapport!

Har du spørgsmål til brevkassen, så skriv til sexologcleoh@gmail.com